Kragujevac će subvencionisati poljoprivredne kredite

Sreda, 26.06.2019.

Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o objavljivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite.

Izvor: Pixabay

Kako se navodi na zvaničnom sajtu grada, zaključak je donet kako bi se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, planiranih odlukom o budžetu za 2019. godinu, podstakla produktivnost u poljoprivrednoj proizvodnji i poboljšao kvalitet proizvoda. Grad Kragujevac će sufinansirati kamatu za kratkoročne kredite do 12 meseci i dugoročne od 13 do 36 meseci uzete kod Komercijalne banke AD Beograd u visini referentne kamatne stope NBS. 

Grad će sufinansirati kredite koja će fizička lica ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristiti za nabavku hrane za životinje i nabavku reprometrijala, razvoj ratarstva, vinogradarstva i cvećarstva, zatim investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu i investiciona ulaganja u određene vrste mehanizacije i opreme koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Javni poziv za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite biće objavljen na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca. Datum još uvek nije poznat. 

Radi realizacije Javnog poziva i programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Kragujevca, članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje ugovora o poslovnoj saradnji između Grada Kragujevca i Komercijalne banke AD Beograd. 

Izvor: Poljoprivrednik