Недимовић: Очекујем бољу цену малине него претходних година

Utorak, 18.06.2019.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да актуелна цена откупа малине од 100 динара не стоји и додаје да очекује бољу цену малине него што је била претходних година

 

Izvor: pixabay

Недимовић је казао да су представници Министарства пољопривреде у сталној комуникацији са откупљивачима и произвођачима и указао да Министарство не може да утиче на цену.

 

"Лоше је што се појављује само једна тачка, на којој се појавила откупна цена 100 динара, то није правило у Србији. Та једна тачка која је узета за пример је у ствари из једне хладњаче у Лозници која је дала акутну цену и та прича од 100 динара не стоји у овом тренутку", подвукао је Недимовић.

Каже да је још рано говорити о цени, јер берба малина још није кренула, те се и не зна колика ће количина бити на располагању.

 

"Нама је зец још у шуми, а ми већ ражањ замастили дебело", рекао је Недимовић.

 

Ускоро извоз свињског меса

 

Министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, и заменик министра Генералне управе царина Кине, Жанг Јивен, потписали су у Београду уговоре, који ће омогућити извоз свињског меса и млечних производа на кинеско тржиште и Меморандум о сарадњи на увозу и извозу прехрамбених производа и безбедности хране. Недимовић очекује да ће прве кинеске инспекције доћи у Србију већ наредног месеца, а да ће се наши производи на тржишту Кине наћи до краја године.

 

Извор: РТВ