NLB ONLINE BANKAR

Imate pitanje ili Vam je potreban savet?
Stojimo Vam na raspolaganju

Elektronsko bankarstvo

Stanovništvo
Privreda

Uspešan početak godine za NLB Grupu

Utorak, 28.05.2019.

NLB Grupa je, nakon uspešne 2018. godine, dobrim rezultatima započela i ovu godinu i u prva tri meseca ostvarila profit nakon oporezivanja od 57,9 miliona evra. Banka u Srbiji doprinela je rezultatima NLB Grupe neto profitom od 1,1 miliona evra.

Izvor: NLB d.d.

Nadzorni odbor NLB-a je, povodom objavljivanja kvartalnih rezultata, pozdravio najnovije povećanje  kreditnog rejtinga NLB-a na investicioni nivo od strane bonitetne agencije Standard and Poor's, kojim su potvrđeni napori usmereni na stabilizaciju poslovnih rezultata i odlučni koraci u pravcu poboljšanja kvaliteta aktive. Ovo je važna prekretnica koja doprinosi većem poverenju svih zainteresovanih strana, potvrđuje ambicije NLB-a da postane najznačajnija regionalna banka u zemljama u kojima posluje. Nadzorni odbor je utvrdio da je, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju niskih kamatnih stopa,  NLB Grupa na pravom putu da ispuni svoje srednjoročne ciljeve.

NLB Banka Beograd je u prvom kvartalu podržala privredu i građane Srbije investirajući u njihove lične i profesionalne planove 81,1 milion evra, što je rast u odobrenim kreditima od 34% u poređenju sa istim kvartalom prošle godine.

»Pored rasta plasmana, u prvom kvartalu smo zabeležili i rast depozita od 31 odsto, što zajedno govori i o našoj spremnosti da  svoje klijente podržimo u realizaciji njihovih planova i o poverenju koje nam oni ukazuju i o unapređenju kvaliteta usluge koju pružamo svojim klijentima, unapređujući njihovo korisničko iskustvo. Želimo da budemo pravi partner koji svojim klijentima obezbeđuje prava rešenja, na pravom mestu i u pravom trenutku, zato konstantno radimo na unapređenju svoje ponude i ovodimo nova rešenja, jednostavnija za korišćenje i prilagođena potrebama naših klijenata« rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.