Iz budžeta 29 miliona za poljoprivredu

Ponedeljak, 20.05.2019.

U budžetu opštine Lučani za poljoprivredu u ovo godini planirano je 29 miliona dinara. Ovaj program mera podrazumeva pomoć našim poljoprivrednim proizvođačima, vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, a najveći deo sredstava planiran je za nabavku stoke i mehanizacije“, rekao je zamenik predsednika opštine Lučani, Miloš Jovičić.

Izvor: Pixabay

„Konkurs za dodelu subvencija za poljoprivredu trajaće od 1. jula do 31. novembra, a opština Lučani organizovaće promociju ovih mera neposrednim kontaktom sa poljoprivrednim proizvođačima kako bi oni bili u potpunosti informisani o navedenim merama pomoći kao i dokumentaciji potrebnoj za ostvarivanje prava na subvencije“, istakao je Jovičić.

 

Na 8. sednici Opštinskog veća usvojen je izveštaj o radu za 2018. godinu Centra za socijalni rad opštine Lučani u 2018. godini. Po rečima direktorke Natalije Darković opština Lučani je sve starije i sve nas je manje. Prosečna starost stanovništva je preko 46 godina, a od 18.500 stanovnika opštine Lučani, 5.192 stanovnika su penzioneri.

 

Opštinsko veće je na današnjoj sednici usvojilo i izveštaj o radu Crvenog krsta opštine Lučani za 2018.godinu. Crveni krst godišnje pripremi 46.800 obroka, svakoga dana 100 obroka u guči i oko 50 u Lučanima, a veliki značaj ove ustanove je organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi”, rekla je Anka Radojičić, sekretar Crvenog krsta opštine Lučani.

 

Na 8.sednici Opštinskog veća usvojeni su i izveštaji o radu za 2018. godinu JP „Rzav“ Arilje, Međuopštinskog istorijskog arhiva, Doma zdravlja Lučani, Biblioteke opštine Lučani, Opštinske uprave, opštinskog pravobranioca i opštinskog Štaba za vanredne situacije.

 

Izvor:domacinskakuca.rs