Izmena uredbe o radovima na zaštiti poljoprivrednog zemljišta

Utorak, 07.05.2019.

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: Pixabay

„Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini“, navodi se u Uredbi Vlade Srbije. 

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina u 2019. godini sa osam na nula odsto za određenu robu, odnosno sredstva koja se koriste za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.

 

Odlukom Vlade Srbije, rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arhanđela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture kao „reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti“.

 

Crkva je sagrađena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno–tehničkom zavodu.

 

Izvor: domacinskakuca.rs