PODRŠKA NLB BANKE DOGAĐAJIMA U ŠAPCU

Petak, 08.03.2019.


NLB Banka Beograd i ove godine sponzor Sajma poljoprivrede i partner Nacionalne konferencije Agropress-a u Šapcu

NLB Banka Beograd već treću godinu za redom podržava Sajam poljoprivrede u Šapcu, koji je i ove godine okupio više od 100 izlagača i više hiljada posetilaca. Veliko interesovanje poljoprivrednika i kompanija koje sa poljoprivrednicima sarađuju još jednom je potvrdilo značaj ovog događaja, ali I poljoprivrede kao privredne grane od velikog značaja za Šabac i čitav region.

Istog dana, u Šapcu je organizovana i 10. jubilarna nacionalna konfrencija Udruženja novinara za poljoprivredu, Agropress, posvećena inovacijama u poljoprivredi. Na konferenciji su govorili Goran Đaković, predsednik AGROPRESS-a i Član Izvršnog odbora IFAJ-a, Senad Mahmutović, državni sekretar, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke, Vladimir Čaprić, izvršni direktor Sektora za upravljanje prodajom NLB Banke, Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, Prof. dr Snežana Oljača, Poljoprivredni fakultet u Beogradu, Aleksandar Rodić, šef laboratroije za robotiku, Institut Mihajlo Pupin, i Zoran Radovanović, Floriva.

Na konferenciji se govorilo o IPARD-u i domaćim merama agrarne politike, organskoj poljoprivredi, voćarskoj proizvodnji, primeni robota i osiguranju u poljoprivredi – novi modeli podsticaja.

NLB Banka u svom poslovanju poljoprivrednicima posvećuje posebnu pažnju I trudimo se da srpskim domaćinima ponudimo parvo rešenje za sve finansijske potrebe njihovih gazdinstava, od paketa računa, platnih kartica, do povoljnih modela kreditiranja prilagođenih različitim potrebama poljoprivrednika. Uključučujemo se u sve programe subvencija Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. I ponosan sam na to što smo krajem godine od strane Udruženja novinara za poljoprivredu Agropress prepoznati kao najaktivnija banka u realizaciji subvencionisanih kredita i zahvaljujući tome dobili priznanje za doprinos razvoju agro biznisa. U našem agro timu su ljudi koji ili i sami potiču iz porodica koje se bave poljoprivredom ili imaju obrazovanje iz te oblasti, pa dobro poznaju specifičnosti poljoprivredne proizvodnje, što je sve doprinelo da naš koncept NLB NA POLJU, saradnja sa poljoprivrednicima na samim gazdinstvima, da odlične rezultate.

Još jedan projekat na koji sam ponosan je naša podrška organskim proizvođačima kroz NLB Organic konkurs, koji smo juče pokrenuli po osmi put zaredom i na kome je do sada učestvovalo preko 350 projekata. Konkurs je otvoren od 8. marta do 20. maja, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. I ove godine, najbolje projekte ćemo nagraditi iznosom od milion i po dinara”, rekao je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.