U Dubaiju 13 kompanija iz Srbije, na štandu kaše, ajvar, tartufi...

Sreda, 20.02.2019.

 Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je 13 kompanija iz Srbije izložilo svoje proizvode na sajmu hrane, pića i ugostiteljstva "Gulfud" u Dubaiju.

Izvor: pixabay.com

Posetiocima sajma "Gulfud" predstavljen je širok asortiman srpskih proizvoda - sokovi za najmlađe, pirinčane i kukuruzne pločice, pirinčane kaše, džemovi, sveži tartufi, kao i ajvar, voće, povrće, tortilje i sirevi.

Ambasador Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) Stanimir Vukićević posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima domaćih kompanija o mogućnostima plasmana njihovih proizvoda na tržište UAE. U saopštenju PKS se navodi da ulazak na tržište UAE predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića u svetu, jer UAE uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku.

Na prošlogodišnjem sajmu hrane, pića i ugostiteljstva u Dubaiju kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne više od dva miliona evra, a predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima iz UAE i drugih zemalja Bliskog istoka.

Delegacija proizvođača iz Srbije na sajmu hrane, pića i ugostiteljstva u Dubaiju ove godine boravi u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije.

Sajam se održava od 17. do 21. februara, a na njemu učestvuje više od 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta.
Izvor: B92