Nedimović: Ove godine rad na uvođenju e-agrara

Petak, 08.02.2019.

 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će se u ovoj godini raditi na uspostavljanju sistema e-agrar koji bi trebalo da olakša komunikaciju poljoprivrednika sa resornim ministarstvom.

Izvor: pixabay.com

"Uz pomoć ovog sistema poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i kompanije moći će da se registruju ili obnove status u elektonskom obliku, kao i da dobijaju direktna plaćanja elektonskim putem", kazao je on na predstavljanju "Sive knjige" Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u kojoj su preporuke za pojednostavljenje uslova poslovanja i smanjenje sive ekonomije u Srbiji.

 

 

Kako je istakao, uvodjenjem novog elektronskog sistema poljoprivrednici će sve što je za njih važno moći da urade bez odlaska na šaltet i prikupljanja papira.

"Pilot mera u okviru ovog projekta počeće već u aprilu u delu koji se odnosi na stočarsku proizvodnju, kako bi sistem bio testiran", kazao je Nedimović.

On je istakao značaj zakona koji omogućava elektronsko prijavljivanje sezonskih radnika, a koji je u primeni od ove godine.

Naveo je da su juče izdata prva rešenja i da se potvrdilo da sistem funkcioniše.


Izvor: agrosmart.net