Seebiz.eu: Fondovi NLB-a vjeruju u europske dionice

Ponedeljak, 28.01.2019.

LJUBLJANA - Fondovi Nove ljubljanske banke ove godine će pretežno investirati u europsku imovinu.

- Medijske bombe prošle su godine izazvale strahove u kostima za investitore. Velika mjera straha i smanjena očekivanja investitora u prilog su većoj šansi za pozitivno iznenađenje, izjavio je za Delo Marko Bombač, voditelj analize tvrtke u NLB fondovima.

Nakon korekcije prošle godine, valuacije su se također znatno poboljšale. Danas, s izuzetkom SAD-a, one su ispod prosjeka, osobito kada se strana vrednovanja dionica stavlja na vrednovanje sigurnih ulaganja.

- U slučaju depozita i sigurnih obveznica, investitori će gotovo sigurno biti osuđeni na realne negativne prinose ove godine, objasnio je Bombac.

- Europsko se gospodarstvo ohladilo u drugoj polovici prošle godine, ali pesimizam je, po našem mišljenju, pretjeran. Optimistični potrošači i manje gospodarstva pružit će potporu europskom gospodarstvu ove godine. Nastavit ćemo živjeti s Britancima u jednom ili drugom obliku pod istim krovom, jer ne očekujemo tešku borbu. Rizici u Italiji, kako političkim tako i bankarskim, usporavaju se, kazao je Bombač.

Izvor: seebiz.eu