NLB ONLINE BANKAR

Imate pitanje ili Vam je potreban savet?
Stojimo Vam na raspolaganju

Elektronsko bankarstvo

Stanovništvo
Privreda

NLB Grupa u prvih devet meseci 2018. godine ostvarila dobit od 158,3 miliona evra

Ponedeljak, 03.12.2018.

NLB Grupa je u prvih devet meseci ove godine ostvarila profit nakon oporezivanja u iznosu od 158,3 miliona evra. 

Izvor: NLB d.d.

Sve članice NLB Grupe, banke koje posluju na tržištima jugoistočne Evrope, ostvarile su dobre poslovne rezultate i učestvovale u profitu grupacije sa 42% (76,2 miliona eura). 

I NLB Banka Beograd, članica NLB Grupe iz Srbije, u prva tri kvartala ove godine ostvarila je profit nakon oporezivanja u iznosu od 6,4 miliona evra. 

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd

»Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima. Nastavili smo da aktivno podržavamo građane i privredu i u prvih devet meseci ove godine u realizaciju njihovih ličnih i poslovnih planova  investirali gotovo 220 miliona evra, što je 35% više u poređenju sa istim periodom 2017. godine. Posebno smo ponosni na ojačano poverenje svojih klijenata, koji nam sve radije poveravaju brigu o svojim finansijama, a tome u prilog govori i ukupan rast depozita u našoj banci od 16% u poređenju sa prvih devet meseci prethodne godine. Rezultatima je sigurno doprinelo i naše konstantno ulaganje u moderna, inovativna rešenja za naše klijente, poput novog mobilnog i elektronskog bankarstva koje smo ponudili u oktobru, istovremeno sa uvođenjem instant plaćanja. 

Ono što sigurno treba naglasiti je uspešna privatizacija naše matične banke putem javne ponude akcija, koja je od izuzetno velikog značaja za celu NLB Grupu, uključujući i NLB Banku Beograd.  Postupak je završen 14. novembra ove godine kotacijom na berzama u Londonu i u Ljubljani, a tom prilikom je uspešno realizovana prodaja 59.1% akcija NLB-a, uz mogućnost da taj udeo dostigne 65%. Siguran sam da ćemo sa novom vlasničkom strukturom imati još ozbiljniji potencijal da na adekvatan način servisiramo svoje klijente, opravdamo njihovo poverenje i nastavimo sa realizacijom ambiciozne strategije rasta na srpskom tržištu u narednom periodu«.