NLB ONLINE BANKAR

Imate pitanje ili Vam je potreban savet?
Stojimo Vam na raspolaganju

Elektronsko bankarstvo

Stanovništvo
Privreda

Dođite na izložbu Anđele Micić

Četvrtak, 03.05.2018.

Izložbom ove mlade slikarke, koja će biti otvorena 8. maja u 19.00 časova, nastavljamo projekat "Figurae Feminae" u NLB Galeriji, u saradnji sa Kućom umetnika Pigmalion. 

Projekat  „Figurae Feminae“ Kuće umetnika „Pigmalion“ i NLB Banke je započet u martu,  predstavljanjem radova Katarine Nedeljković u NLB Galeriji, Bulevar Mihajla Pupina 165 V na Novom Beogradua u okviru projekta će ukupno 5 mladih slikarki imati svoje samostalne izložbe.

Anđela Micić je završila master studije kod profesora Bojana Otaševića na Filumu u Kragujevcu, smer zidno slikarstvo. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, grafikom i fotografijom. Član je ULUS-a od 2016. Živi i radi u Kragujevcu. „Prateći ritam i kulturu ovog vremena, ova slikarka  nas uvodi u svetove sintetizovanih sećanja, u kojima je ono suštinsko u prvom planu, izbija iz tkiva slike i opominje. Čovek, njegov unutrašnji život- odnosno intimistički pristup slikarstvu evidentan je za netipični opus ove umetnice“ kaže Maja Živanović iz Kuće umetnika Pigmalion.