NLB ONLINE BANKAR

Imate pitanje ili Vam je potreban savet?
Stojimo Vam na raspolaganju

Elektronsko bankarstvo

Stanovništvo
Privreda

Pravila o privatnosti 

Koristimo cookies (kolačiće) kako bismo vam omogućili najbolje koriničko iskustvo.

Pravila o privatnosti

Ova pravila privatnosti odnose se na veb sajt: www.nlb.rs , kao i aplikacije koje se koriste na ovom sajtu.

Sajt je u vlasništvu NLB Banke Beograd.

Posvećeni smo zaštiti i poštovanju Vaše privatnosti. Ova politika predstavlja osnovu za svako postupanje i obradu podataka koje nam dostavljate. Molimo Vas da pažljivo pročitate ovaj tekst, kako biste se upoznali na odgovarajući način sa praksom postupanja sa vašim ličnim podacima u NLB Banci Beograd, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008, 104/2009 - dr. zakon, 68/2012 - odluka US i 107/2012) 

Privatnost

Znamo da Vas brine način na koji postupamo sa vašim ličnim podacima. Ova pravila privatnosti objašnjavaju našu aktuelnu politiku i potvrđuju našu posvećenost zaštiti  vaše privatnosti. Svoju  politiku privatnosti možemo menjati, pa Vas pozivamo da proveravate ovu stranicu  kako biste se upoznali sa tim promenama.

NLB Banka Beograd u svojoj ponudi ima različite finansijske proizvode, a u cilju njihovog bezbednog korišćenja, molimo Vas da pažljivo pročitate Pravila privatnosti.

Koje informacije prikupljamo

Možemo sakupiti i obrađivatiti sledeće podatke o Vama:

·        Informacije koje pružate popunjavanjem obrazaca na našem sajtu

·        Najnovije podatke o Vama, ako ih registrujete u različite svrhe

·        Detalje o Vašim posetama veb sajtu NLB Banke i aplikacijama na njemu

Možemo vam takođe zatražiti informacije kada prijavite problem sa korišćenjem internet prezentacije. Ako nas kontaktirate, možemo voditi evidenciju o toj korespondenciji. Takođe možemo zatražiti od vas da popunite neku anketu koju sprovodimo u istraživačke svrhe, iako niste u obavezi da nju odgovorite.

Samo NLB Banka ima pristup tim podacima i ne ustupa ih trećim licima. NLB Banka preduzima sve neophodne mere zaštite podataka o ličnosti klijenata. Pokušaji narušavanja privatnosti ili izmene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni. Upisom ličnih podataka u predviđena polja na veb stranicama i klikom na izjavu o saglasnosti sa navodima koji se odnose na privatnost podataka potvrđujete da ste svoje lične podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje banci i da ste saglasni da ih banka obrađuje u navedene svrhe.

IP adrese

Možemo prikupljati informacije o Vašem računaru (ili mobilnom uređaju), uključujući dostupnost Vaše IP adrese, operativni sistem i tip pretraživača, u cilju bolje administracije sistema ili u komercijalne svrhe. U pitanju su statistički podaci o akcijama pretraživanja naših korisnika i obrasci, i ne identifikuju bilo koju osobu.

Cookies (kolačići)

Naš sajt koristi Cookies (kolačiće) kako bi Vas da bi mogao vas razlikuje od drugih korisnika našeg sajta. To nam pomaže da vam pružimo dobar doživljaj prilikom pretraživanja naših stranica i  i unapredimo internet prezentaciju. Ukoliko ne želite da se oni čuvaju na Vašem računaru, onemogućite njihovo korišćenje na ovoj internet stranici.

Čuvanje Vaših podataka

Kako biste na brži i lakši način koristili pojedine proizvode, na pojedinim aplikacijama je potrebno da unesete određene podatke.  Vaši podaci koje putem ovih aplikacija pošaljete banci se koriste za realizaciju Vašeg zahteva. Samo NLB Banka ima pristup tim podacima i ne ustupa ih trećim licima.

NLB Banka preduzima sve neophodne mere zaštite podataka o ličnosti klijenata. Pokušaji narušavanja privatnosti ili izmene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni. Upisom ličnih podataka u predviđena polja na veb stranicama i klikom na izjavu o saglasnosti sa navodima koji se odnose na privatnost podataka potvrđujete da ste svoje lične podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje banci i da ste saglasni da ih banka obrađuje u navedene svrhe.

Postavili smo visoke standarde i procedure kako bismo onemogućili neovlašćeni pristup Vašim podacima od strane bilo koga, uključujući i naše zaposlene. Koristimo napredne tehnologije kao što su (ali ne ograničavajući se na) kriptovanje podataka, zaštitni mehanizmi i verifikacije radi zaštite Vaših podataka. Svi naši zaposleni i saradnici su dužni da poštuju te standarde i procedure.

Korišćenje informacija

Informacije o Vama koristimo:

·         Da bismo osigurali kreiranje sadržaja na način koji je najefikasniji za Vas i Vaš računar ili mobilni uređaj

·         Da Vam obezbedimo informacije, proizvode ili usluge koje ste Vi tražili ili za koje smatramo da Vas mogu interesovati, uz Vašu saglasnost da budete kontaktirani u takve svrhe

·         Da bismo izvršili obaveze koje proizilaze iz bilo kojeg ugovora sa Vama

·         Da biste mogli da koristite sve interaktivne funkcije našeg sajta, u situaciji kada odlučite da to učinite

·         Da Vas obavestimo o promenama na našem veb sajtu

Prosleđivanje Vaših podataka

Vaše lične podatke ne delimo sa bilo kim izvan NLB Banke Beograd.

Vaše lične podatke možemo otkriti trećim stranama u sledećim situacijama:

·         U slučaju prodaje ili kupovine biznisa ili imovine, gde možemo otkriti Vaše podatke, u skladu sa Zakonom, budućem prodavcu/ kupcu  takve imovine ili biznisa

·         U slučaju prodaje sredstava NLB banke trećoj strani, u okviru koje podaci o klijentima mogu biti jedno od prenetih sredstava

·         U slučaju da imamo obavezu deljenja Vaših ličnih podataka u cilju realizacije neke  zakonske obaveze ili druge regulative, a u cilju zaštite Vaše i sigurnosti NLB Banke Beograd. To uključuje razmenu informacija sa kompanijama sa kojima sarađujemo na dodatnoj zaštiti od potencijalnih rizika i prevara.

Zaštita podataka

Imajte u vidu da smo, u skladu sa važećom regulativom o zaštiti podataka, obavezni da štitimo Vaše lične podatke i obavestimo Vas o eventualnom deljenju Vaših podataka sa trećom stranom.

Nećemo ustupati Vaše lične podatke trećim licima u marketinške svrhe.

Možemo ih proslediti samo saradnicima i zastupnicima koji su nam neophodni u cilju pružanja određenih usluga, uz potpisivanje Izjave o poverljivosti

Vaša prava

Imate pravo da od nas tražite da Vaše podatke ne koristimo u marketinške svrhe. Mi ćemo Vas svakako prilikom prikupljanja podataka o Vama obavestiti o nameri da ih koristimo u takve svrhe marketing purposes.

U slučaju da preko linka na našoj internet prezentacije pristupate veb sajtu neke od naših partnerskih kompanija, molimo Vas da obratite pažnju da te stranice imaju svoje politike privatnosti. NLB Banka nema odgovornost za zaštitu podataka na tim stranama.

Društveni mediji

Radimo sa pouzdanim partnerima, uključujući i društvene mreže kao što su Facebook i Linkedin. Pored toga, u cilju promocije NLB Galerije, koristimo i Instagram.

Cilj našeg predstavljanja na ovim društvenim medijima je generisanje interesovanja za naše proizvode, usluge i aktivnosti i omogućavanje pratiocima da podele te informacije sa drugima. Nismo u mogućnosti da kontrolišemo način prikupljanja, čuvanja i deljenja Vaših podataka prikupljenih na ovim medijima,pa Vas pozivamo da pogledate politiku privatnosti na društvenim medijima koje koristite. NLB Banka nema odgovornost za privatnost Vaših podataka na tim lokacijama.

Izmene politike privatnosti

Svoju  politiku privatnosti možemo menjati, pa Vas pozivamo da proveravate ovu stranicu  kako biste se upoznali sa tim promenama.

Kontakt

Pitanja, komentari i sugestije na temu zaštite ličnih podataka su dobrodošli. Pišite na adresu Kontakt centra na e-mail adresu: info@nlb.rs ili pozovite telefonom na: 011/715 15 22