NLB ONLINE BANKAR

Imate pitanje ili Vam je potreban savet?
Stojimo Vam na raspolaganju

Elektronsko bankarstvo

Stanovništvo
Privreda

Garancije

 


Garancija je instrument obezbeđenja plaćanja i kao takav dosta čest u poslovanju sa inostranstvom. NLB Banka za potrebe svojih klijenata izdaje garancije sa različitim namenama: za obezbeđenje plaćanja po kreditu, za obezbeđenje plaćanja robe, za učešće na tenderu, za obezbeđenje povraćaja uplaćenog avansa, za dobro izvršenje posla i dr.

 
U garancijskom poslovanju banka koristi swift tehnologiju i primenjuje međunarodna pravila poslovanja.
 
NOSTRO garancije
 
NLB Banka izdaje na zahtev klijenata sve vrste nostro garancija. Izdavanje svake pojedine garancije banka vrši na osnovu:
 
  • pismenog zahteva
  • "Naloga za izdavanje garancije" u kojem su sadržani svi bitni elementi garancije
    - Preuzmite dokument
  • Dokument na osnovu koga se ugovara posao uvoza (najčešće ugovor ili drugi dokument koji potvrđuje konkretan posao i potrebu da se izda garancija)
Banka na osnovu pribavljene dokumentacije priprema nacrt teksta garancije, koji se pre izdavanja garancije usaglašava sa ino-partnerom, kako bi mogući rizici, kao i troškovi bili svedeni na minimum.
 
Ukoliko za izdavanje garancije nije obezbeđeno pokriće, klijent je dužan da obezbedi i svu dokumentaciju i instrumente obezbeđenja predviđene standardnom procedurom za odobrenje jemstva.
 
LORO garancije
 

Naplata izvezene robe može se obezbediti i putem loro garancije. NLB Banka nudi svojim klijentima prijem svih vrsta loro garancija, stručne konsultacije u izradi teksta garancije kao i prilikom pripreme dokumenata za naplatu u slučaju protesta garancije. Skrita vsebina

Zakažite sastanak

Zainteresovani ste za neki od proizvoda ili usluga ili samo želite da se posavetujete? Pišite nam, a mi ćemo Vam se javiti u najkraćem roku.

* Obavezna polja.

Ime: *
Podatak je obavezan.
Prezime: *
Podatak je obavezan.
Ekspozitura: *
Podatak je obavezan.
E-mail *
Podatak je obavezan.
Telefon: *

Podatak je obavezan.
Usluge koje me zanimaju: *
Podatak je obavezan.
Komentar: *
Napišite najviše 1500 karaktera.
Podatak je obavezan.

Hvala na interesovanju.
U najkraćem mogućem roku će Vas kontaktirati predstavnik banke.