Poštovani, radno vreme Kontakt centra je:

  • ponedeljak - petak: 08:00 do 19:00 časova
  • subota: 09:00 do 17:00 časova

Van radnog vremena nije moguće koristiti ovu uslugu.

S poštovanjem,
NLB Banka

AkreditiviAkreditiv je instrument plaćanja i obezbeđenja plaćanja, koji se veoma često koristi u spoljnoj trgovini. Pruža zaštitu, kako kupcu tako i prodavcu robe, te je veoma učestao način plaćanja kada se radi o nepoznatim ugovaračima.

Naplata / plaćanje robe uslovljeno je podnošenjem dokumenata predviđenih akreditivom, a u slučaju da klijent ne obezbedi pokriće, banka kupca je dužna da to izvrši umesto njega.
Za realizaciju akreditivnog poslovanja, banka koristi swift tehnologiju i primenjuje međunarodna pravila poslovanja.
 
NOSTRO - uvozni akreditivi
 
NLB Banka otvara na zahtev klijenata sve vrste nostro ili akreditiva za uvoz robe iz inostranstva. Otvaranje akreditiva banka vrši na osnovu:
 
  • pismenog zahteva
  • "Naloga za otvaranje akreditiva" u kojem su sadržani svi bitni elementi akreditiva
  • Preuzmite dokument
  • Dokumenta na osnovu kog se vrši plaćanje (profaktura, faktura, ugovor)
Ukoliko za otvaranje akreditiva nije obezbeđeno pokriće, klijent je dužan da obezbedi i svu dokumentaciju i instrumente obezbeđenja predviđene standardnom procedurom za odobrenje jemstva.
 
Stručno osoblje banke stoji na raspolaganju klijentima za sve vrste konsultacija od zaključenja ugovora do izrade nacrta akreditiva, kako bi mogući rizici, kao i troškovi bili svedeni na minimum.
 
LORO - izvozni akreditivi
 

Putem korespondentske mreže NLB Banke možete primiti sve vrste loro ili akreditva za obezbeđenja naplate izvezene robe. Takođe, banka svojim klijentima pruža i neophodne konsultacije, od zaključenja ugovora do pripreme dokumenata za naplatu po akreditivu, sve u cilju povećanja brzine i sigurnosti naplate. Skrita vsebina