Škola poslovnih veština

 
 

Škola poslovnih veština organizovana je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Mreže za poslovni razvoj i Studentske unije Elektrotehničkog fakulteta. Cilj projekta je doprinos zapošljavanju mladih i njihova priprema za profesionalne korake koji ih očekuju nakon diplomiranja i kroz prakse predloži konkretna rešenja u razvoju dualnog obrazovnog sistema. 

 

Pored predavača iz NLB Banke Beograd,  koja je pokrovitelj projekta, predavači na projektu su direktori kompanija, predavači sa domaćih i fakulteta iz inostranstva, dobitnici Nobelove nagrade. Cilj projekta i predavanja je da pripremi studente za rad posle fakulteta, prvo zaposlenje.

 

Svojom podrškom, NLB Banka nastoji da doprinese edukaciji i profesionalnom razvoju mladih i da ne samo finansijski, već i znanjem profesionalaca iz svog tima doprinese rešavanju ovog značajnog pitanja. U okviru podrške Školi poslovnih veština, NLB Banka je obezbedila studentima mogućnost da obave stručnu praksu u banci, kao i niz predavanja i radionica za studente sa fakulteta u više gradova u Srbiji.

 

Važan deo projekta je Ideas for action, takmičenje Svetske Banke i Vorton Biznis Škole u kome učestvuju mladi od 18 do 35 godina koji razvijaju ideje za finansiranje i implementaciju ciljeva održivog razvoja UN i kreiranju rešenja za društvene probleme.