Poštovani, radno vreme Kontakt centra je:

  • ponedeljak - petak: 08:00 do 19:00 časova
  • subota: 09:00 do 17:00 časova

Van radnog vremena nije moguće koristiti ovu uslugu.

S poštovanjem,
NLB Banka

U utorak, 8. maja, svečano je otvorena druga u serijalu izložbi "Figurae Feminae", koji su pokrenule Kuća umetnika „Pigmalion“ i NLB Banka, izližba Anđele Micić.

Maja Živanović, selektorka Kuće umetnika „Pigmalion“ je opisala likovna dela predstavljena u okviru jednogodišnjeg projekta „Figurae Feminae“ kao raznolika, zrela i  bliska tradicionalnom: „Njihovim samostalnim postavkama, biće predstavljena raznorodna i najreprezentativnija dela, okrenuta tradicionalnom, koje se prenosi u mnoge vidove likovnog izražavanja. Ono što ih vezuje je mnogostrukost interesovanja, zrelost izraza, znanje, veština i talenat koji su u svojoj suštini usmereni upravo ka čoveku”.

 

Anđela Micić rođena je 1992. godine u Kragujevcu. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, grafikom i fotografijom. Prateći ritam i kulturu ovog vremena, ova slikarka , uvodi nas u svetove sintetizovanih sećanja, u kojima je ono suštinsko u prvom planu, izbija iz tkiva slike i opominje. Njeni nostalgični radovi, metafizički portreti, koji kao da su postavljeni sa predumišljajem - okrenuti su ka posmatraču. Poseban akcenat Anđela daje detaljima na odeći, dugmadima i veženim okovratnicima...koje prikazuje gotovo hiperrealistčno.  Andjela_Micic_1
Andjela_Micic_1
Andjela_Micic_10
Andjela_Micic_10
Andjela_Micic_11
Andjela_Micic_11
Andjela_Micic_2
Andjela_Micic_2
Andjela_Micic_3
Andjela_Micic_3
Andjela_Micic_4
Andjela_Micic_4
Andjela_Micic_5
Andjela_Micic_5
Andjela_Micic_6
Andjela_Micic_6
Andjela_Micic_7
Andjela_Micic_7
Andjela_Micic_8
Andjela_Micic_8
Andjela_Micic_9
Andjela_Micic_9