Poštovani, radno vreme Kontakt centra je:

  • ponedeljak - petak: 08:00 do 19:00 časova
  • subota: 09:00 do 17:00 časova

Van radnog vremena nije moguće koristiti ovu uslugu.

S poštovanjem,
NLB Banka

Izložbom Ivane Živić “Plivačice” završen je projekat Figurae Feminae u saradnji NLB Banke i kuće umetnika Pigmalion, uokviru kojeg se tokom 2018. godine predstavilo pet mladih umetnica.

Predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd Branko Greganović je na svečanom otvaranju zahvalio Kući umetnika »Pigmalion« na uspešnoj saradnji na ovom projektu i dodao: »Bilo nam je veliko zadovoljstvo da u ovom prostoru budemo domaćini sjajnim umetnicama kakve su Katarina Nedeljković, Anđela Micić, Kristina Pirković, Đerđi Ačaji i večeras Ivana Živić. Izuzetno smo ponosni što smo imali priliku da ovim mladim slikarkama iz Srbije pomognemo da ugrade još jednu stepenicu u svoj profesionalni put, ali i što da svima koji dolaze u ovaj prostor omogućimo da uživaju u umetnosti. Nakon godinu i po dana postojanja NLB Galerije, drago nam je što ljubitelji umetnosti prepoznaju ovaj prostor i doživljavaju ga kao svoj ».

»Priroda i ljudi, bili su dosadašnji izazovi (u ranim radovima) ove umetnice, a u poslednjih pet godina lajt motiv Ivaninog stvaralaštva postale su ženske figure - plivačice smeštene u neobične, impozantne enterijere, često i devastirane  - pune vode. Fascinacija vodom, u opusu Ivane Živić, može da se tumači dvojako - ono što je svakako primarno je snažna emocija koja potiče iz realnih životnih situacija a transponovana je ekspresijom lica i govorom tela glavnih protagonistkinja. Ono što posmatrač doživljava je osećaj slobode, lakoće, nesputanosti...iako su u pitanju netipični prizori, odnosno specifični imaginarijum ove umetnice» rekla je Maja Živanović iz Kuće umetnika »Pigmalion».

Ivana Živić je rođena 1979.godine u Sarajevu. Diplomirala je 2004.godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Magistrirala je 2008.godine na istom fakultetu. Član je ULUSA od 2006.godine, a njena umetnička dela se nalaze u mnogobrojnim privatnim kolekcijama širom sveta. Dobitnica je većeg broja nagrada za slikarstvo i crtež (od čega izdvajamo drugo mesto fonda Vladimir Veličković 2016), i učesnica je brojnih umetničkih rezidencija: Mesec Srpske umetnosti, ArtHub AbuDhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cite Internationale des Arts Paris u Francuskoj, 2009, GLO’ART, Belgija, 2015.

Galerija NLB Banke u Bulevaru Mihajla Pupina 165v na Novom Beogradu, biće otvorena za sve posetioce izložbe Ivane Živić do 31.decembra 2018. godine.Izložba Ivane Živić
01. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
02. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
03. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
04. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
05. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
06. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
07. Izložba Ivane Živić
Izložba Ivane Živić
08. Izložba Ivane Živić