Rukovodstvo

         

Izvršni odbor

        

    

Branko Greganović

 
predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd
 
 
Branko Greganović je predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd od maja 2014. godine. Menadžer je sa veoma bogatim međunarodnim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, korporativnim finansijama i restrukturiranju.
 
Po završetku studija ekonomije, magistrirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i menadžment na London Business School Univerziteta u Londonu. Poslovno iskustvo sticao je i u Narodnoj banci Slovenije, Ministarstvu finansija Republike Slovenije i Societe Generale banci, a projektno je sarađivao i sa Svetskom bankom i USAID. Branko Greganović je vodio tim M&A savetnika u procesu formiranja Grupe Droga Kolinska, a nakon toga, u ulozi finansijskog direktora grupe, i proces restrukturiranja Grupe Droga Kolinska. Pre dolaska u NLB Banku Beograd, Branko Greganović je vodio projekte naplate problematičnih kredita u Hypo Alpe Adria Banci u Hrvatskoj iz centrale banke u Klagenfurtu, Austrija.
 
Branko Greganović je član Upravnog odbora Slovenačkog poslovnog kluba i Srpske asocijacije menadžera.
 
          

Mr. Vlastimir Vuković

     
član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd (marketing i prodaja)
 
 
Mr. Vlastimir Vuković je za člana Izvršnog odbora NLB Banke Beograd imenovan u februaru 2014, a njegova primarna odgovornost je komercijalno razvojna funkcija banke, kako u domenu poslovanja sa fizičkim licima, tako i u domenu poslovanja sa privrednim subjektima. Na ovu poziciju došao je sa mesta člana Izvršnog odbora Banke Intesa zaduženog za poslove sa stanovništvom i malim biznisom, a svoje dve decenije dugo iskustvo sticao je i u drugim institucijama u finansijskom sektoru u Srbiji.
 
Obavljao je menadžerske poslove i bio na upravlačkim pozicijama u Vojvođanskoj Banci i Intesa Leasing-u, ali i u Izvršnom veću Vojvodine, gde je obavljao dužnost pomoćnika i zamenika pokrajinskog sekretara za privredu. Pored redovnih poslovnih aktivnosti bio je i predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije i prvi predsednik odbora za lizing i osiguranje Saveta stranih investitora.
 
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici - odeljenje u Novom Sadu i magistrirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.
 
       

Dejan Janjatović

       
član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd (rizici i operacije)
 
 
Dejan Janjatović se timu NLB Banke Beograd pridružio u septembru 2015. godine. Poseduje višegodišnje menadžersko iskustvo u bankarstvu u domenu: upravljanja rizicima, upravljanja operacijama, poslovanja sa stanovništvom, SME i agro biznisom, kao i upravljanja poslovnom mrežom.
 
Pre dolaska u NLB Banku, bio je na poziciji člana Izvršnog odbora zaduženog za upravljanje rizicima i operacijama u ProCredit Banci. Nakon 14 godina provedenih u toj banci, preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora zaduženog za upravljanje rizicima i operativnu podršku u NLB Banci Beograd.
 

Dejan Janjatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici - Univerzitet u Novom Sadu, stekao MBA diplomu na studijama na Central European Univerzitetu u Budimpešti i položio CFA ispit I nivo u oblasti portfolio menadžmenta i korporativnih finansija. 

 

Upravni odbor

     

Archibald Kremser, predsednik
Andrej Lasič, član
Ljubiša Krgović, član
Dejan Turk, član
Jana Benčina Henigman, članica
Nataša Simčič, članica
 

Odbor za praćenje poslovanja

    

Tatjana Jamnik Skubic, predsednica
Anica Knavs, članica
Ljubiša Krgović, član
Polona Kurtevski, članica
Jana Benčina Henigman, članica

 


NLB Grupa

NLB Grupa je stabilan partner koji Vam omogućava korišćenje brojnih finansijskih proizvoda i usluga za svaku vrstu poslovanja.