br. 60 / 01.03.2019.
 

 Paprika bi mogla da postane novi brend Srbije i njen značajan izvozni proizvod.

 

 
Usled stabilizacije vremenskih prilika i povišenih temperatura vazduha, a u cilju preventivne dezinfekcije stabala, preporučuje se primena fungicida na bazi bakra u zasadima breskve, nektarine  i ostalog koštičavog voća. 

 

Vlada Egipta, najvećeg uvoznika pšenice, objavila je tender za kupovinu 60.000 t pšenice, a Srbija se prvi put pojavila među zemljama koje imaju pravo prijave.

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović zajedno sa pokrajinskim sekretarom poljoprivrede Vukom Radojevićem i predstavnicima lokalne samouprave, obišao je poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Novi Bečej. Tom prilikom ministar je razgovarao sa poljoprivrednicima o aktuelnim problemima sa kojima se susreću i najavio da je Ministarstvo poljoprivrede za ovu godinu izdvojilo mnogo veći budžet za pomoć poljoprivrednicima nego ikada ranije.

 

 U Srbiji nije zabeležena pojava slučajeva afričke kuge svinja, a intenzivno se sprovode preventivne mere kako bi se izbeglo širenje bolesti iz susednih zemalja.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs