br. 53 / 11.01.2019.
 

 

Ozimim usevima pogoduje snežni pokrivač koji se formirao u prethodnom periodu. Sa druge strane, voćnjaci pod snegom su naročito ugroženi štetočinama kojima su mlade voćke jedina hrana. Dobra higijena voćnjaka je preduslov za borbu protiv štetočina.

 

 

Pravo na podsticaje u stočarstvu za tov junadi ostvaruje se za najmanje tri grla po podnetom zahtevu, dok se za tov svinja ostvaruje za najviše 5.000 grla.

 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će u 2019. godini biti raspisano sedam konkursa za sredstva iz pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj u Srbiji – takozvani IPARD program.

 

 


Može li se tradicijom u budućnost? Racionalni biznis očišćen od emocija, raspoložen isključivo za zaradu kaže ne da može, nego se i mora! Bogata svetska tržišta prezasićena globalnim prehrambenim brendovima, u potrazi su za lokalnim, autentičnim ukusima i mirisima. A spremni su da za to dobro i plate.

 

Gostujući u Dnevniku RTS-a, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je posle gotovo deset godina Srbija dobila akreditovanu nacionalnu referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka, što proizvođačima omogućava da informaciju o kvalitetu svog mleka dobije direktno od državne laboratorije.

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede krajem svake godine objavi spisak  ovlašćenih kontrolnih organizacija za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji.

 
 
 

Raspisan je Drugi Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, odnosno za nabavku nove opreme. Ovaj konkurs je raspisan od strane IPARD fondacije.

 


Opština Topola će pokrenuti pilot projekat „50 hektara za 50 gazdinstava“, kojim je predviđeno da povrtari i voćari za hektar protivgradne mreže dobiju povoljan kredit.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs