br. 76 / 19.07.2019.
 

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u mašine i opremu poljoprivrednih gazdinstava radi unapređenja osnovne proizvodnje u stočarstvu u ovoj godini.

 

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

 

Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj sredini, a od 15. jula ovaj servis je javno dostupan.

 

Predstavnici Asocijacije proizvođača malina i kupina postigli su dogovor sa jednim od najvećih otkupljivača tog voća u Srbiji, kompanijom ”Stanić“, da poveća otkupnu cenu na 160 do 165 dinara po kilogramu i odustali su od protesta glađu, rekao je danas predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović 

 

Stručna komisija NLB Organic konkursa obišla je finaliste iz Vrčina i Korbevca kod Vranjske Banje.

 

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini.

 

Na ovogodišnji, osmi po redu NLB Organic konkurs, prijevilo se ukupno 73 projekta.

 

Početkom jula počinje i sezona lubenica, proizvođači u Zapadnobačkom okrugu kažu da je lošiji rod nego lani, ali da to nije uticalo na kvalitet.

 

Prvi kilogrami kupine sorte loh nes u valjevskom kraju otkupljuju se po ceni od 80 do 100 dinara.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs