br. 73 / 24.06.2019.
 

Младим пољопривредницима и пољопривредницама млађим од 40 година, данас је уручено 204 уговора, вредних 250 милиона динара, бесповратних средстава, које је обезбедила Покрајинска влада преко секретаријата за пољопривреду.

 

Srbija će ove godine imati dovoljno pšenice za sebe, a više od milion tona će moći da izveze, kaže direktor Udruženja „Žita Srbije“ Vukosav Saković, a prenosi Tanjug.

 

Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu stočarsku proizvodnju definisana su bespovratna sredstva koja se mogu dobiti za podršku investicijama za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne stočarske proizvodnje.

 

 

Približava se žetva strnih žita i opet se kao i svake prethodne godine postavlja pitanje šta sa tom parcelom do sledećeg proleća kada se seje kukuruz koji je najčešće sledeći usev. Nešto najgore je ostaviti tu parcelu nedirnutu do čak osnovne obrade koja je kod nas obično pred zimu, ili čak  što je još i zakonom zabranjeno paliti žetvene ostatke.

 

 

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да актуелна цена откупа малине од 100 динара не стоји и додаје да очекује бољу цену малине него што је била претходних година

 

 

Stočni grašak i grahorica su biljne vrste iz porodice leguminoza koje su najčešće u setvenoj strukturi za kabastu stočnu hranu. Mogu se koristiti u smešama koncentrovane hrane, kao suvo seno, čist usev ili združen sa ovsom, a najbolje iskorišćavanje ovih leguminoza je pravljenje silaže.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs