br. 72 / 14.06.2019.
 

Organski proizvođači svoje projekte mogu da dostavljaju sutra do ponoći.

 

Za dobar i kvalitetan uzgoj zasada pod organskom jagodom potrebno je obezbediti neke ključne uslove, a to su:

– Potpuna izloženost suncu;

– Dovoljna količina vlade;

– Dobro provetravanje;

– Adekvatna zaštita od niskih temperatura;

 

Proizvodnju semena trava treba organizovati u povoljnim prirodnim uslovima. Proizvodnja se može organizovati u različitim područjima,na različitim zemljištima,  ali najviše uslova i potreba za proizvodnjom semena trava kod nas ima u brdskom i niže planinskom području.

 

 

Branislav Nedimović  najavio je novi pravilnik koji će se odnositi na prodaju robe biljnog porekla, a koji bi trebalo da bude donesen na jesen.

 

Lečenje ili poboljšanje zdravstvenog stanja korišćenjem pčelinjih proizvoda datira od pamtiveka, a u poslednje vreme i kod nas se sve češće mogu videti apikomore – kućice za odmor podignute nadomak košnica. 

 

У Западнобачком округу бележи се раст засада вискородних сорти воћа и орашастих плодова, попут на пример трешње.

 

„Dunav osiguranje“ je drugu godinu zaredom podržalo  održavanje Sremskog sajma poljoprivrede – AGROSIRM. Učesnicima i posetiocima Sajma predstavili su značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje i uloganja u poljoprivredu, ali i zaštitu ukupne imovine nosilaca poljoprivrednih gazdinstava i individualnih poljoprivrednik proizvođača.

 

Na tradicionalnoj manifestaciji „Dan polja šećerne repe“ koji je ove godine u organizaciji kompanije Sunoko održan na poljima „PIK-Bečej“, poljoprivrednici su razmenili iskustva iz dobre poljoprivredne prakse.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs