br. 70 / 02.06.2019.
 

Uslovi za dobijanje državnog zemljišta u zakup su pooštreni, a opštine i gradovi, kako nadležni ističu, ostvarili su rekord, bar kada je reč o ovom poslu.

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručio je 124 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru tri konkursa, čija je ukupna vrednost preko 125 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa oko pedeset odsto sredstava.

 

U prostoru Kraljeve vinarije na Oplencu 08. juna 2019. biće održan VI festival šumadijskih vina u organizaciji Udruženja vinara Šumadije.

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstvo i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni pravilnika o podsticajima programima za unapređenje konkurentnosti za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja.

 

Sušenje je jedan od najstarijih načina konzervisanja voća. Primenjuje se od davnina za duže čuvanje voća, jer se osušeni proizvod održava dugo i u „običnim“ uslovima pakovanja i skladištenja.

 

Proređivanje plodova jabuke predstavlja važnu pomotehničku meru, kojom se postižu pozitivni efekti u proizvodnjii, odnosno uvećava se kvalitet i veličina plodova, kao i poboljšava obojenost i ujednačeno sazrevanje plodova.

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o podsticajima za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva za nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća, vina, piva i jakih alkoholnih pića

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u Čačku da će Vlada pružiti pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda, naročito u zapadnoj Srbiji.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs