br. 67 / 13.05.2019.
 

Novosadski sajam, od 11. do 17. maja, na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, okupiće sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, u ovom delu Evrope, ali i iz 60 zemalja, sa svih kontinenata.

 

Пољопривредницима млађим од 40 година од средине јуна биће понуђени кредити за куповину ораница на 20 година, уз повољне камате које ће најверованије износити 1,9 до 1,95 одсто, изјавио министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић.

 

Nega useva kukuruza se obavlja prema potrebi i obuhvata: valjanje, drljanje, okopavanje, međurednu kultivaciju, prihranu, zaštitu od štetočina, korova i bolesti.

 

NLB Banka, prošlogodišnji lider u odobravanju kredita uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, započela je sa odobravanjem kredita iz ovogodišnjeg programa subvencija za poljoprivrednike.

 

Zbog čestih zamerki na postupak zakupa državnog zemljišta, nadležni pripremaju izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu. 

 

Posetioce Međunarodnog poljoprivrednog sajma sa kupljenim ulaznicama očekuju vredni pokloni – dva traktora i pneumatska sejalica. Darodavac traktora „belarus 82.1“ je Agropanonka.

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručio je danas 125 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za podizanje i opremanje plastenika.

 

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke, saopšteno je iz Vlade Srbije.Otvori u pretraživaču
Newsletter pripremila NLB Banka. Sugestije, mišljenja i komentare možete poslati na email adresu: PR@nlb.rs