Poštovani, radno vreme Kontakt centra je:

  • ponedeljak - petak: 08:00 do 19:00 časova
  • subota: 09:00 do 17:00 časova

Van radnog vremena nije moguće koristiti ovu uslugu.

S poštovanjem,
NLB Banka

NOVO! Plaćanje IPS QR kodom

 

Unapredili smo mKlik aplikaciju mobilnog bankarstva NLB Banke i omogućili Vam novi način plaćanja - instant plaćanje IPS QR kodom. IPS plaćanje nema vremensko ograničenje - funkcioniše 24h/7 dana u nedelji u domaćem platnom prometu, za iznose transakcija u iznosima manjim ili jednakim 300.000 dinara.

  

Instant plaćanje IPS QR kodom možete koristiti:

• na svim prodajnim mestima koja imaju oznaku IPS 

• za plaćanje mesečnih računa ili faktura, skeniranjem IPS QR koda koji je izrađen u skladu sa standardima Narodne banke Srbije

• prilikom online kupovine, na internet prodavnicama koje omogućavaju plaćanje IPS QR kodom.

 

Za korišćenje plaćanja putem IPS QR koda neophodno je odobriti pristup kameri.

 

Korisnik ne plaća naknadu za izdavanje zahteva za plaćanje na prodajnom mestu upotrebom IPS QR koda.

 

 

Instant plaćanja na prodajnim mestima koja imaju oznaku IP

  

Postoje dva oblika IPS plaćanja, IPS skeniraj i IPS pokaži, pri čemu na samom prodajnom mestu postoji vidljiva oznaka koji oblik IPS plaćanja se prihvata.PLAĆANJE RAČUNA IPS QR KODOM

Od sada, svoje račune možete plaćati skeniranjem IPS QR koda koji se nalazi na računima, lako i jednostavno u okviru mKlik mobilne aplikacije NLB Banke.

4 koraka za plaćanje računa IPS QR kodom: 

1. Na početnom ekranu mKlik aplikacije, čak i bez logovanja u aplikaciju, kliknite na opciju IPS skeniraj 

2. Kamerom svog telefona skenirajte IPS QR kod na računu koji želite da platite

3. Prikazaće Vam se ekran za unos PIN-a kojim se logujete u NLB mKlik aplikaciju (ukoliko ste proces plaćanja započeli tako što ste se ulogovali u aplikaciju, ovaj korak nećete imati)

Kreiraće se nalog za plaćanje sa svim potrebnim podacima. Kod plaćanja računa postoji mogućnost promene iznosa koji se plaća i svrhe plaćanja.

4. Klikom na dugme nastavi pojaviće Vam se ekran na kome možete proveriti sve podatne platnog naloga, i biranjem opcije „potvrdi“ završavate proces plaćanja.


PLAĆANJE NA PRODAJNOM MESTU IPS QR KODOM - IPS POKAŽI

 

Plaćanje IPS QR kodom  - IPS pokaži je moguće realizovati isključivo na prodajnim mestima koja imaju oznaku koja potvrđuje da na prodajnom mestu kupac može plaćati ovim servisom.

4 koraka za plaćanje putem ove opcije 

1. Na prodajnom mestu u trenutku plaćanja, potrebno je da obavestite trgovca da želite da platite račun korišćenjem IPS plaćanja pokazivanjem IPS QR koda.

2. Na početnom ekranu mKlik aplikacije, čak i bez logovanja u aplikaciju, kliknite na opciju IPS pokaži 

3.Prikazaće Vam se ekran za unos PIN-a kojim se logujete u NLB mKlik aplikaciju (ukoliko ste proces plaćanja započeli tako što ste se ulogovali u aplikaciju, ovaj korak nećete imati)

4. Na ekranu će prikazati generisan QR kod, Pokazujete trgovcu ekran sa generisanim IPS QR kodom. Smatra se da je plaćanje izvršeno nakon što trgovac dobije informaciju od prihvatioca da je nalog realizovan, bez obzira na to da li račun klijenta zadužen ili ne.


PLAĆANJE NA PRODAJNOM MESTU IPS QR KODOM - IPS Skeniraj

 

Plaćanje IPS QR kodom - IPS Skeniraj, moguće je realizovati isključivo na prodajnim mestima koja imaju oznaku koja potvrđuje da na prodajnom mestu kupac može plaćati ovim servisom.

4 koraka za plaćanje putem ove opcije 

  1.  Na prodajnom mestu u trenutku plaćanja, potrebno je da obavestite trgovca da želite da platite račun korišćenjem IPS plaćanja skeniranjem IPS QR koda. Trgovac nakon toga kreira IPS QR kod. Ako je u pitanju online kupovina u kojoj ste odabrali IPS plaćanje/IPS skeniraj, na internet stranici će Vam se prikazati IPS QR kod.
  2. Na početnom ekranu mKlik aplikacije, čak i bez logovanja u aplikaciju, kliknite na opciju IPS skeniraj  kojom pokrećete kameru na telefonu, skenirate QR kod koji Vam pokaže prodavac na prodajnom mestu, odnosno QR kod na internet stranici ukoliko je online kupovina u pitanju.
  3. Nakon skeniranja QR koda prikazaće vam se ekran za unos PIN-a kojim se logujete u NLB mKlik aplikaciju (ukoliko ste proces plaćanja započeli tako što ste se ulogovali u aplikaciju, ovaj korak necete imati)
  4. Na ekranu će prikazati iznos plaćanja, klikom na dugme potvrdi proces plaćanja je završen

Još niste aktivirali mKlik servis?