dfvsdfv

Iako sigurnije nego ikada, preporučljivo je da budete obazrivi i slijedite prijedloge za što bezbjedniju internet kupovinu. 


Prvo, ako već morate zapisati PIN kako ga ne biste zaboravili, preporučujemo da to ne bude mjesto gdje će biti dostupan drugim ljudima (tipa reminder u mobilnom telefonu, koji je uglavnom na dohvat ruke). Takođe predlažemo da prilikom plaćanja na prodajnom mjestu ili podizanja gotovine na bankomatu u prisustvu drugih ljudi, drugom rukom sakrijete ukucavanje PIN-a.
 
Za još veći stepen bezbjednosti predlažemo korišćenje sigurnosne SMS poruke, pomoću koje ćete biti u mogućnosti da pratite sve odlive sa kartice. Ako dobijete SMS o odlivu, a Vi nijeste obavili transakciju (ili nekome dozvolili da koristi karticu), predlažemo da odmah pozovete korisnički servis na +382 19888.
 

Plaćanje na internetu?

Osnovno načelo bezbjednosti jeste da se klonite ,,sumnjivih“ portala za internet prodaju i da ne ostavljate podatke o kartici koji bi na ovakvim sajtovima mogli biti zloupotrijebljeni. Držite se sigurnih sajtova, po mogućnosti onih koji imaju potvrdu od Visa-e ili MasterCard-a (Verified by Visa, MasterCard Security Code).
 
Kupovina na ovim sajtovima je uz “3D Secure“ servis izuzetno bezbjedna. Vaši podaci su zaštićeni, a gotovo da ne postoji mogućnost neautorizovanog korišćenja kartice.
 

Šta raditi u inostranstvu?

Kada putujete u inostranstvo, predlažemo da sa sobom ponesete dvije međunarodne platne kartice (Visa i MasterCard). Razlog je što u nekim djelovima svijeta nije moguće korišćenje kartica i jednog i drugog brenda.
 
Gotovinu podižite isključivo debitnim karticama.
 
Dodatni razlog je što u slučaju gubitka, krađe, oštećenja jedne kartice, imate na raspolaganju drugu.
 
Prije puta takođe predlažemo odlazak u Banku, ili poziv kontakt centra na broj +382 19888, kako bi još jednom provjerili validnost kartice prije odlaska na put. Takođe, provjerite svoj kreditni limit u slučaju kreditnih kartica.
 

Ne zaboravite

U slučaju otuđivanja ili zloupotrebe kartice, obratite se našem Kontakt centru.
 
Podizanje gotovine na bankomatima NLB Grupe je sa debitnim karticama NLB Banke besplatno (Slovenija, Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo).
 

Važni savjeti za korišćenje kartica u inostranstvu

Preporučljivo je da na put nosite barem dvije međunarodne platne kartice;
 
Prije putovanja provjerite ispravnost Vaše kartice;
 
Prije odlaska na put provjerite limite po kartici.

Utorak, 01.03.2016.